Infiniti GT-R: Четириврат вариант на Nissan GT-R

Преди Nissan GT-R да направи своя официален дебют, имаше известни дебати дали моделът ще бъде класифициран към Nissan или към Infiniti. И изглежда дебатите протекоха в полза на Nissan, но като че ли надеждите на Infiniti за базиран на Gt-R модел не са напълно изчезнали...

Според Auto Express Nissan са дали зелена светлина на GT-R с логото на infiniti. Въпреки че го има моментът и че вариантът на Infiniti няма да е чист клонинг на GT-R – а по-скоро преработена версия с нови двигатели и допълнителни две врати.

Да, правилно чухте – обектът на толкова слухове и спекулации, а именно четириврат GT-R ще бъде на разположение с емблемата на Infiniti от 2011 година. Плановете на Nissan да удължат GT-R до четириврато купе правят варианта на Infiniti истински флагман.

Въпреки че споделят една и съща платформа, моделът на Infiniti ще се различава доста от стандартния GT-R по предлаганите двигатели. И докато GT-R ползва 3.8-литров V8 с двойно турбо, то представителят на Infiniti ще бъде задвижван от 5-литров V8 агрегат с мощност от 420 к.с., ползван във FX50. Мощността ще се предава и към четирите колела посредством системата за задвижване на четирите колела в GT-R. Трансмисията също ще бъде копирана от GT-R – скоростна кутия с два съединителя. Няма някаква конкретна информация за представянето на модела, но се говори за ускорение до 100 км/ч за 5 секунди, както и за максимална скорост от 270 км/ч.

Auto Express твърдят, че новият модел на Infiniti ще се конкурира с модели като Porsche Panamera, BMW M5, въпреки че с мощност от „само" 420 к.с. японецът може и да изостане малко от своите европейски аналози. Не че някои смяташе, че толкова подценяваният GT-R може да се представя толкова обещаващо.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини