Audi S4 Avant

Apple iPhone е много красива машинка, но ако поискате от нея да направи някои от нещата, които може една Nokia или Sony Ericsson например, и ще се види, че не е чак толкова добра. Бързите представители на Audi също са нещо такова: бързи и красиви, но същевременно не могат да правят някои от нещата, които могат примерно представителите на BMW и Mercedes... и то с такава лекота. Но новият S4 е различен. Много различен.

Audi A4 е един красив автомобил в обикновени одежди, а за S4 вече може да кажем, че много впечатляващо е надградил над основите на стандартния автомобил. Трансформацията от А към S следва „кодекса" за спортни модификации дума по дума. S4 има по-дълбоки предни и задни брони, странични прагове, 18-инчови колела, по-заплашителна предна решетка с логото S4 върху нея, алуминиеви огледала, както и четири големи ауспуха. Резултатът е един видимо по-агресивен автомобил, който типично за Audi не е прекалено показен. Разбира се, изключение от тази липса на показност са ярките лъскави дневни LED светлини. Но в случая те могат и да бъдат изключение посредством едно от менютата на системата MMI.

Отвътре няма някакви изненади. Спортни седалки покрити с кожа, спортен волан, както и няколко места с логото S4 добавят към спортната атрактивност на и без това отличния интериор на А4. По отношение на вътрешно пространство всички знаят, че Audi са едни от най-големите.

Цените предстои да бъдат потвърдени, но се очаква да са от порядъка на 40 000 евро за версията седан. Що се отнася до Avant, те ще бъдат с около 2000 до 3000 по-скъпи. Запазете обаче още около 3000 евро за един от най-важните елементи на автомобила – Drive Select на Audi. До голяма степен това е същото окачване, управление и двигател, които можете да изберете при всеки един А4, но с една ключова разлика – в S4 с помощта на Drive Select получавате новия активен спортен диференциал, който трансформира S4 в един от автомобилите с най-добро поведение.

Безспорно S4 впечатлява със своето поведение, като предлага неща, които са невиждани за Audi – като изключим, разбира се, R8. Но идеята е какво става, когато се изключват системите ESР и ASR. Това е изцяло на отговорност на водача, но да кажем, че те бъдат изключени. Съответно на арматурното табло се появява светлинка, която показва, че електронните помощници за безопасност са изключени. И именно тук си проличава отлично настроеното шаси на S4-ката.

Повърхността е мокра, тъй като скоро е валяло. Пътят като цяло е хлъзгав. Но автомобилът завива толкова остро по влажния път, без изобщо да се колебае и да има някакви промени в траекторията. Ако подадете повечко газ, историята не се променя толкова съществено – да, наистина задницата започва да се приплъзва малко, но именно това прави удоволствие на ентусиастите. Всъщност немското спортно комби е изключително балансирано, неутрално и лесно за контролиране във всеки завой. Колата е приятно игрива – качество, което може да се забележи при BMW 3 Series и Mercedes Benz C-Class (и двата модела са със задвижване на задните колела), но не и в Audi със задвижване на четирите колела. Камо ли, ако е модификация S.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини