Ню Йорк Таймс: Азис и Устата - Кич на деня

Дуетът Азис и Устата са предизвикателство не само към музикалните вкусове, но и към всяко традиционно възприемане на мъжествеността, пише в рубриката "Кич на деня" на вестник "Ню Йорк Таймс".

"Точно Сега" е дует между 31-годишния Азис и рапъра Устата. Азис беше тясно свързан с Евророма, социално-либерално движение за права на ромите, и е на 21 място сред най-великети българи на всички времена.

Той също така е известен и със симулирането на секс с мъже на сцената, пише изданието. Устата беше поддържащ певец на 50 Cent през 2006 г. в България и е известен също с парчето "Всички дрехи ми пречат". Азис и Устата са изпълнители на Чалга, форма на български фолк и поп комбиниран с ромски, турски и български фолклорни ритми и електронно звучене, смята за творчеството на двамата Ню Йорк Таймс.

В шашкащото им видео леко тежичкият Азис имитира звездите от Боливуд, облечен като брадата любовница на източноевропейски гангстер. Устата се изляга в лимузина с леопард за домашен любимец, вероятно като конкуренция едновременно на Биги Смолс и на Рамзан Кадиров, 32-годишният президент на Чечения, който също има слабост към тигри на верижка.

Не знаем български и не разбираме какво се пее в парчето, но едно нещо е сигурно: този дует е предизвикателство не само към музикалните вкусове, но и към всяко традиционно възприемане на мъжествеността.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини