Синът на Тодор Батков тръгва към политиката от Смолян, водач на ГЕРБ остава д-р Красимир Събев /ОБНОВЕНА/

Изображение 1 от 2

    Вече е ясна листата на ПП ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори за Смолянски район. За пореден път водач на листата ще бъде д-р Красимир Събев, потвърди за СмолянБГвести лекарят. Анестезиологът в три поредни вота печели най-много преференциални гласове от всички кандидати. Втори в листата е и изненадата за тези избори. Синът на Тодор Батков. 

    Без да се замислям приех поканата на ПП ГЕРБ да бъда издигнат за кандидат за народен представител от гражданската квота на предстоящите парламентарни избори от Област Смолян. За мен този избор е въпрос на дълг към родния край! Това написа в профила си във фейсбук Тодор Т. Батков, син на магистрата и най-дългогодишен собственик на "Левски" Тодор Батков. 

    "Потомък съм на родовете Баткови от с. Левочево и Ихтярови от Чепеларе. Прапрадядо ми, Христо Ихтяров, е построил пътя между Асеновград и Чепеларе, а през 30-те години на миналия век е построил и дарил паметника на загиналите във войните за национално обединение в град Чепеларе (Малката Шипка). Много са инициативите в Родопите, осъществени с подкрепата на моето семейство - храмовете в Пампорово, Смолян, Загражден, Левочево и редица други. Майка ми, до ден днешен, е председател на Сдружение "Св. Висарион Смолянски", което стопанисва катедралния храм в Смолян. Семейството и роднините ми са земни и скромни хора, които независимо от успеха си, не са загубили връзка с корените си и обичат Родопите. От малък съм закърмен с любов към Родината, към родния край, към родопски песни и обичаи, и към родопчани! Аз съм със самочувствие, че съм един от тях!", заявява Тодор Т. Батков. 

    Трети в листата влиза Васил Седянков, кмет на с.Широка Лъка.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини