Асеновградчанка осъди Общината за счупен крак заради дупка в тротоара

10 000 лева за претърпени имуществени и морални щети поиска чрез Районния съд асеновградчанка, "нацелила" тротоарна дупка. Инцидентът е станал в началото на февруари на ул. "Александър Стамболийски" в посока храма "Свети Атанасий".

Нищо неподозиращата жена крачела спокойно по заснежения тротоар, когато внезапно пропаднала. В болницата, където е откарана с линейка, станало ясно, че има фрактура на подбедрицата. Следват операция, имплантиране и дълъг период на възстановяване.

Пострадалата е категорична, че този, който трябва да отговаря за случилото се е Община Асеновград, собственик на тротоарната инфраструктура. Оттам обаче не се съгласяват с високия размер на исканото обезщетение. В крайна сметка, след като изслуша свидетели и прие съдебномедицинската експертиза, магистратите отсъдиха, че отговорността на Общината е в размер на 1 800 лева т.е. какъвто е бил разходът по операцията и лечението на жената.

Подобни претенции към Община Асеновград предяви неотдавна и застрахователно дружество. Искането бе за възстановяване на разходите по щети на застрахован автомобил, пропаднал в улична дупка на "Индустриална". Претенциите на застрахователя бяха изцяло отхвърлени от съда.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини