Ремонтите на училищата приключват наесен

Ремонтите на училища и детски градини в Асеновградско продължават и се движат в срок, съобщи кметът на общината Емил Кариванов.

Реновирането на 9 учебни и детски заведения е по проект "Основен ремонт на общинска образователна инфраструктура за прилагане на мерки за повишаване на енергийната ефективност".

Общата му стойност е 5 345 403 лв., като от тях 4 529 941 лв. са безвъзмездна финансова помощ по линия на ОП "Регионално развитие" чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Обхванати са ЦДГ "Мир", ЦДГ "Асенова крепост", ОДЗ "Слънце", ЦДГ "Дружба", СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", ОУ "Панайот Волов", ОУ "Отец Паисий" и СОУ "Св. Княз Борис І". Сградният им фонд се привежда към изискуемите норми посредством топлинна изолация на външни стени, включително и на покрива. Дървената дограма се подменя с PVC с двоен стъклопакет с нискоемисионно стъкло.

Предвиден е и основен ремонт на вътрешната отоплителна инсталация и отоплителните тела, на автоматиката на абонатната станция за управление по външна температура, както и обновяване на системата на битовата гореща вода - с използване на слънчеви колектори.

След извършване на всички строително-ремонтни дейности средногодишно разходите за енергия се очаква да бъдат намалени с 5398.86 мегаватчаса.

Ремонтите ще приключат през октомври.

К.Нешева
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини