Ще се състои публично обсъждане на проекта на бюджета на община Асеновград за 2024 г.

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев отправя покана към местната общност за участие в публичното обсъждане на проекта на бюджет на община Асеновград за 2024 г., което ще се проведе на 26.01.24 г. (петък) от 14:30 ч. в зала 601 в сградата на община Асеновград.

Целта на обсъждането е да се запознаят гражданите с това, как е предвидено да се изразходват публичните средства, което е знак за прозрачност и диалог.

Разработването и приемането на бюджета на общината е важно решение и то трябва да се взема с активното участие на местната общност.

За ръководството на общинската администрация е от изключително значение хората да са информирани.

Материалите по проекта на бюджет са изложени на таблото на Информационния център в сградата на общината и са публикувани на сайта на община Асеновград - https://www.asenovgrad.bg/bg/saobshteniya/pokana-za-publichno-obsazhdane-na-proekta-na-byudzhet-na-obshtina-asenovgrad-za-2024-g.

Поканата е отправена на основание чл.84, ал.6 от Закона за публичните финанси и във връзка с чл.24, ал.5 от Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите 3 години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на община Асеновград.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини