Стартират ремонти на улици в града и осем села

Започват текущи и основни ремонти на улиците, за които има подсигурено финансиране, съобщи днес кметът Емил Караиванов. Ще бъде извършено:

- асфалтиране и изграждане и канализация на ул. "Константин Пенев" в Долни Воден

- асфалтиране на ул. "Христо Анастасов"

- основен на ремонт на ул. "Оряховска"

- първи етап от изграждане на ул. "Искра"

Текущи ремонти:

- ул. "Рила" в Боянци - отводняване

- ул. "Детелина" в Патриарх Евтимово - асфалтиране

- ул. "Хан Аспарух" (от ул. "Тракия" до ул. "Хр. Смирненски") в Червен - асфалтиране

-  ул. "Света Петка" в Мулдава - благоустрояване

Планират се още текущи ремонти на ул. "Светлина" в Горни Воден, на ул. "Стоян Джамсъзов", ул. "Захария", ул. "Изгрев" в Долнослав и на ул. "Васил Левски" в Конуш.

В процедурата са включени и строително-монтажни работи на обекти, които ще се изготвят съвместно с ВиК. Дружеството ще направи канализации на тези обекти, а Община Асеновград ще продължи с изкопните работи и асфалтирането. Ще се извършат асфалтиране, тротоари и подмяна на водопроводна част на ул. "Петлешков" - I етап, и ул. "Ген. Дандивил", както и изграждане на пътя до новата детска градина в кв. "Запад"  (филиал на ОДЗ "Зорница"). Стартира се и подмяната на водопровод в Стоево. В процедурата са включени и други обекти, очакващи финансиране.

ОбС ще трябва да реши дали е "за" или "против" промяна в инвестиционната програма, свързана с включването на асфалтиране в Тополово. Преди години там е изпълняван проект за канализация, но, поради липса на финансиране, договорът не е довършен. Към момента остава да се постави асфалтова настилка на ул. "Хан Крум". Тази настилка и оставащите пари по договора са на стойност 173 731 лв., които Община Асеновград осигурява с вътрешни размествания в бюджета.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини