Два автомобила се забиха в коритото на Чая заради липсата на мантинели

Два автомобила се озоваха вчера в коритото на Чая в рамките само на няколко часа, заради липсата на мантинели по пътя за Бачково. Екип на "Марица" става свидетел на плашещите гледки, докато пътува по работа, заради което и инцидентите стават известни.

При първия три жени и бебе оцеляват по чудо, след като возилото им излита от пътя, преобръща се и се забива в речното корито. Въпреки каскадата, пътуващите в колата са без сериозни наранявания и успяват да се измъкнат сами.

Същевременно няколко завоя по-нагоре, в посока Нареченски бани, в Чая е "кацнал" и джип. Мантинели отново липсват.

Коментарът на инж. Найден Найденов, шеф на Областно пътно управление пред "Марица": "Нямам представа по проект дали на тези участъци трябва да има обезопасяване с мантинели специално или по проект на целия път. Това не е ремонт, подопечен на ОПУ, така че попитайте пътната агенция".

Реконструкцията на пътя Асеновград-Чепеларе поглъща по договор около 20 млн. лева и трябваше да е на финал тази година. Вместо това ремонтът спря още през юни, а преди дни стана ясно, че частичните дейности, които все пак се извършват, ще се преустановят до средата на ноември. Нови такива ще има чак през 2014 г.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини