С "Кугър" от Крумово до Долна Митрополия за поредна лентичка, първа копка и дружеско рамо на кандидат-кмет

28 октомври 2011 г. в Асеновград.

"Най-фрапиращият полет е в предизборната кампания на 28 октомври 2011 г., между първия и втория тур на местните избори. Тогава хеликоптерът "Кугар" лети от Крумово до Долна Митрополия 1 час и 30 минути за 7 200 лв. Справката показва, че лидерът на ГЕРБ открива пътния възел "Скобелева майка" в Пловдив, поздравява кандидата за кмет Иван Тотев, казва му, че стои зад него и го подкрепя, след което прехвърча от Пловдив и Асеновград до Плевен. На борда освен охраната са тогавашният министър Ивайло Московски и футболистът Христо Стоичков. В Плевен Борисов се включва в кампанията за подкрепа на кандидатурата на издигнатия от ГЕРБ Димитър Стойков. Този полет струва 7 хил. лв. на данъкоплатците за горивото на вертолета."

Цитатът е от Доклада за работа на Временната анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства при ползването на правителствения "Авиоотряд 28" и въздухоплавателни средства на МО в случаите на ползване не за цели на въоръжените сили за периода август 2009 г. - март 2013 г., включително да провери кога, по какви дестинации, с каква цел, в какъв състав, с какъв разход на финансови средства са били ползвани въздухоплавателните средства на Авиоотряда и Министерството на отбраната.

Припомняме, че на 28 октомври 2011-та освен в Пловдив за откриването на "Скобелева майка" (около 12 ч.) експремиерът и неговите описани по-горе спътници бяха и в Асеновград, където присъстваха на символичната първа копка на сградата от проект "Предоставяне на интегрирани социални услуги и услуги, свързани с грижи за деца до 7 години". Копката в Асеновград бе обявена за 12.30 ч.

Според плевенския вестник "Посредник" в ранния следобед Борисов, Московски и сие вече са били в Плевен. Подробна информация и снимки за посещението му са пуснати в 15.34 часа в онлайн версията на сайта. По-късно през деня събитието в Плевен е потвърдено и от официалния сайт на ГЕРБ.

Депутатите приеха доклада - от 180 в залата, "за" гласуваха 100, 80 бяха "против", въздържали се нямаше.

Същият ще бъде изпратен на главния прокурор.

Доклада можете да видите ТУК.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини