Стартирана е ОП за рехалибитация на 20 км от пътя Поповица - Асеновград

През 2014 г. по програма "Транзитни пътища V" ще стартират тръжните процедури за рехабилитацията на над 270 км, съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков пред участниците в деветата Годишна конференция "Стратегическа инфраструктура България 2014". Индикативната стойност на всички проекти е около 265 млн. лв. с ДДС.

От началото на годината досега са открити обществените поръчки за рехабилитацията на над 46 км от старите участъци от магистрала "Тракия" (при изхода на София и на територията на областите Пазарджик и Пловдив). Инвестицията е около 100 хил. лв. Срокът за изпълнението на договора е до 18 месеца след подписването  избрания изпълнител.

Стартирана е и обществената поръчка за рехабилитацията на 20 км от пътя Поповица - Асеновград. До септември е планирано да бъдат обявени тръжните процедури по още 5 проекта от "Транзитни пътища V", сред които Лот 15 Б - рехабилитация на 10-километров участък от пътя Пловдив - Асеновград.

В момента се работи по подготовката на "Транзитни пътища VI", която ще бъде за 300 млн. евро. Тази година ще стартират тръжните процедури за проектиране на обектите.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини