Злато за Станимира Петрова на Световното по бокс!

След вчерашната победа на полуфиналите срещу представителката на силната руска школа Елена Савелиева, златното ни момиче Станимира Петрова днес триумфира на най-високото стъпало на стълбичката за награждаване в категория до 54кг.! На финала асеновградчанката победи представителката на Италия Марция Давиде. Така за първи път в историята на бокса, България има Световна шампионка за жени!

Станимира победи с 2:0 съдийски гласа италианката, която е действащата европейска шампионка от Букурещ`2014. Нашето момиче имаше превъзходство в три от четирите рунда на мач. В крайна сметка тя получи предимство от реферите от по 39:37 точки. Третият арбитър даде равенство 38:38. Така българката спечели световната титла в категорията си.

Станимира Петрова е родена на 16 декември 1990 г. в Асеновград. Студентка е в НСА "Васил Левски" и се състезава за клуба на академията. Тя е дебютантка на световно първенство по бокс за жени, а на европейското в Букурещ през юни претърпя загуба още в първия кръг. Станимира тренира бокс едва от 2012 г. Преди това тя е била състезателка по таекуондо-ITF, като е европейска шампионка на спаринг жени индивидуално (69 кг) и отборно, и световна шампионка отборно в същата дисциплина.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини