Асеновград се включва в кампанията „Да изчистим България заедно”

Най-голямата доброволческа кампания в България разширява мащаба си. През 2015 г. тя вече се преименова в "Да изчистим България заедно". За първи път датите за почистване ще бъдат пет, а не една, както досега. Община Асеновград ще вземе участие и в петте планирани акции.

Първата ще е на 10 май - Европейския ден за почистване. Акцент в този ден ще бъде почистването на петте градски зони - междублокови пространства, замърсени улици и градини. От Общината съобщиха, че, с цел събирането на по-голям обем отпадъци, всички квартали са снабдени с допълнителни контейнери тип "лодка". Специализираните автомобили за извозване на отпадъците ще бъдат осигурени от сметопочистващата града фирма. Улиците ще бъдат машинно изметени и измити.

На 17 май - Международният ден на спорта, ще се почистват зоните за спорт и отдих, разположени в близост до населените места. Следващата акция е насочена към детските площадки. Тя ще бъде осъществена в навечерието на Международния ден на детето. През юни ще се обърне внимание на местата извън градската среда, а именно природни паркове и защитени територии - 7 юни, и водоемите и реките - 27 юни.

Всички граждани, които желаят да се включат в почистването, ще получат специално облекло, ангажират се от Общината.

Кампанията за масово почистване на България се организира за пета поредна година от БТВ Медия Груп съвместно с институции и неправителствени организации.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини