19 °C

Продуцентът Пламен Митрев, отвличал, вързвал с вериги и изнасилвал момичета

Окръжна прокуратура - София постигна осъдителна присъда за Пламен Митрев, обвинен в извършване на престъпления по чл. 156, ал. 2, т. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2, чл. 152, ал. 4, пр. 3 вр. ал. 1, т. 2, пр. 1 и 2 от Наказателния кодекс.

Подсъдимият Митрев бил продуцент на телевизионно предаване (б.ред. на предаването "Блясък") и като такъв организирал конкурси по красота в страната. През 1997 г. той възложил на Ю.Д. и Ж.Г. да извършат ремонт на вилата му в софийското Градец, по време на който били свалени дръжките на всички прозорци, а на леглата и дивана в хола били монтирани вериги.

В периода октомври - ноември същата година Митрев се свързал с четири жени с предложения за работа - подновяване на договор с френската модна агенция "Метрополитен", рекламни снимки на чорапогащници, кожени палта и за календар. Вместо това те против волята им били закарани във вилата му в Градец, където били изнасилвани и предоставяни за развратни действия. За сломяване на съпротивата, жените били пребивани, връзвани с вериги, унижавани. С цел постигане на престъпните си цели Митрев ги заплашвал, че ще бъдат инжектирани със свръхдоза наркотик, залети със сярна киселина, а родителите им ще бъдат убити.

Едно от отвлечените момичета, преди да тръгне за уговорената среща, споделила на приятелката си, че отива на снимки с Пламен Митрев, като й показала къде в тефтера си била записала телефона му. След изчезването й приятелят на момичето подал сигнал за случилото се и със съдействието на органите на полицията вилата на Митрев била обградена, а пострадалите освободени.

Съдът призна подсъдимият Митрев за виновен и му наложи най-тежкото наказание за извършените от него престъпления "лишаване от свобода" за срок от 14 години, което той да изтърпи при строг режим. Той е осъден да заплати и сумата от по 50 000 лв. за всяка от пострадалите като обезщетение за причинени неимуществени вреди.

Съучастникът му Пламен Чубриков е осъден на 3 години "лишаване от свобода", с изпитателен срок от 5 години.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

Източник: asenovgrad.net

2 Коментара

Хороскоп за 24.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини