12 °C

Община Кресна набира дарения след пожара

На 24 юли т. г. на територията на община Кресна бушува един от най-големите пожари в България, който продължи шест дни и нанесе огромни щети. Остави без подслон и надежди десетки семейства. Безвъзвратно са изгубени близо 20 000 декара горски площи. В пепелищата на пожара са изгорели пасища и останали без храна и надежда за прехрана през зимата хиляди глави добитък. Овъглени са земеделски земи и селски стопанства. Само за възстановяване на изгорелите иглолистни и широколистни гори по експертни оценки ще са нужни и 15 000 000 лева и поне 50 години.

Община Кресна стартира кампания за набиране на дарения и се обръща с гореща молба за човешка съпричастност и съдействие към всички български и чуждестранни физически и юридически лица, като ги моли да дарят парични средства, строителни материали и вътрешно обзавеждане за изгорелите къщи и селскостопански постройки в засегнатите села. Създадена е организация и могат да бъдат приемани и помощи в хранителни продукти и консерви за изхранване на пострадалите в пожара. С благодарност ще бъдат приемани и вещи от първа необходимост (одеала, чаршафи, завивки, топли дрехи и обувки).

Пожарът е нанесъл огромни щети на природата и оставил без паша и възможност за събиране на сено за изхранване на животните в засегнатите села през зимата. В тази връзка в Община Кресна е създадена организация за складиране на даренията – концентрирани и груби фуражи, сено и слама за изхранване на селскостопанските животни в опожарените села.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи на посочената банкова сметка или адрес.

Банкова сметка:

ОБЩИНА КРЕСНА

Интернешънъл Асет Банк АД-клон Благоевград

IBAN BG08IABG74588401242700

BIC IABGBGSF

КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ: 445100

ОСНОВАНИЕ: ПОЖАР В СЕЛА ОЩАВА, СТАРА КРЕСНА И ВЛАХИ

Адрес за изпращане дарения в натура:

ОБЩИНА КРЕСНА

Адрес: 2840, гр. Кресна, ул. „Македония“ №96,

Телефон: 0889 848383,

Факс: 07433 8730,

e-mail: obshtina_kresna@abv.bg; obstina_kresna@abv.bg

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини