Приемат през следващата учебна година след 7 клас ученици в 55 паралелки в областта

Постоянната комисия по заетост гласува държавния-план прием  в професионалните и профилираните паралелки на територията на област Кърджали за учебната 2018/2019 г. Заседанието бе ръководено от заместник областния управител Леман Али. Началникът на РУО Гроздан Колев направи презентация за подготовката на план-приема, съобразно социално-икономическите и демографските особености на региона, потребностите на бизнеса и възможностите на училищната мрежа. За учебната 2018/2019 г се предлагат общо 55 паралелки след 7 клас – 23 професионални и 32 профилирани. За първи път се предлага паралелка по електрообзавеждане с дуална форма на обучение в ПГ  „Капитан Петко войвода“  в партньорство с ЕВН. Предложени са  и две нови професии в една паралелка:    „Дизайнер“ и „Художник-приложни изкуства“ в СУ „Владимир Димитров – Майстора” –Кърджали. 
В рамките на заседанието бе прието създаването на работна група с участието на областна администрация, Бюрата по труда и работодателските организации, която да проучи  потребностите от работна сила в областта по матрица, утвърдена от Агенцията по заетостта.    
Това съобщиха от Пресслужбата на Областна администрация.
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Asenovgrad.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 22.02.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини