Мащабен ремонт на Бунарджика - 24-часово видеонаблюдение, wi-fi, кафене и влакче

Изображение 1 от 3

    Започна мащабен ремонт на пловдивския хълм Бунарджика. Общо 1 млн. лв. са отделени за първия етап от реконструкцията, която общо ще струва 2 млн. лв.

    Ще бъдат възстановени акведуктите, езерата, пързалките. Ще бъдат изградени и различни кътове за отдих, информационни табели за животинския растителния свят. Акведуктите ще бъдат укрепени, заедно с подмяна на облицовките, окабеляване. Подменена ще бъде и подземната инфраструктура – водопровод, канал, поливна система, електросистема, стълбове с осветление.

    Предвижда се и поставяне на художествено осветление, така че мястото да е и безопасно за разходка вечер, но и да създава приятна атмосфера.

    Алеите ще бъдат осветени и ще се виждат отдалече както Младежкия хълм. Камери ще осигуряват 24-часово видеонаблюдение. Ще бъде има и безжичен интернет. Проектът е голям, паркът е 350 декара, а строителните работи започват от източната част откъм парковата зона и ще обхване от мемориалния комплекс на върха до булевард „Руски“.

    Ще бъдат засадени нови местни видове. Залесителните кампании ще продължат няколко години, като плановете на общината са има и кафене. Предстои напролет да бъде пуснато атракционното влакче до върха и обратно.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини