Пътят Асеновград –Чепеларе стартира най-рано в края на март

Един от най-важните пътни обекти, какъвто е рехабилитацията на трасето от Асеновград  до Чепеларе, се очаква да стартира в периода 20 март – 10 април тази година.

Това прогнозира Албен Родопманов – председател на Камарата на строителите в Смолян и собственик на фирма”Виастрой инженеринг”, която участва в сдружение”Родопи ІІ-86”, спечелило търга за изпълнител.

Съгласно подписания договор с Агенция „Пътна инфраструктура”, работата по обекта трябва да стартира в този срок. Финансирането с държавни средства и заем от Европейската банка е осигурено, като изпълнителите също имат готовност.

Пътят ще се ремонтира по програма „Транзитни пътища V“ от км 27 до км 76.

Предвижда се рехабилитация на път с обща дължина 49.606 км.

Старта на проекта беше предвиден за април 2010г., но се отложи с една година, заради липса на държавно съфинансиране, необходимо за реализацията му.

Част от ремонтните работи са насочени към усилване на съществуващата настилка чрез асфалтово пренастилане, осигуряване на ново и подобряване на съществуващото пътно отводняване, реконструкция на подпорни и декоративни стени.

Предвидени са ремонтни работи и подмяна на хидроизолацията на 12 съоръжения, възстановяване на осветлението на тунели, реконструкция на ТТ кабели, предпазна ограда и парапет, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и т.н.

В тръжната процедура, обявена през 2009 г., участваха седем кандидата, като за изпълнител на обекта бе избрано обединението „Родопи II-86“ с оферта 9 607 374.17 евро.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини