Мъжът на Марияна Евтимова в ареста по операция Фабриката

Марияна Евтимова е готина бизнесдама, шеф на хлебарска кооперация Възраждане в Асеновград. Но е завладяна от страст по хазарта и по точно по топките в бингозала в ЖР „Тракия” в Пловдив, разбра asenovgrad-online. Хлебарите са втасали с десетки хиляди лева, съпругът на хубавата Мери се е хванал за главата, а ето и историята, по чиито дири е и Икономическа полиция.  

Точно съпругът на Евтимова обаче заедно със сина им е в ареста по операция Фабриката - разбития цех за производство на нелегално Виктори в асеновградското село Патриарх Евтимиево.

На Ангел Евтимов и сина му им щракат белезниците в деня на акция, докато влизат в базата си, бившия Хлебозавод - Асеновград.

Според бизнесдамата Евтимова обаче мъжът й преотдал базата на Александър Петров - въпросният инженер-техннолог, който заедно със сина си е арестуван в Патриарх Евтимиево като организатор на престъпна група.

Пловдивчанинът Александър и асеновградчанинът Ангел са колеги от Асеновград БТ преди години.

Сега са заедно в ареста в Пловдив.

Разследване срещу Марияна Евтимова пък тръгва през 2009, формално по повод сигнал на една недолюбвана член-кооператорка, разбира се, възрастна дама.

Та Величка Христева била на два пъти изхвърляна от хлебарската кооперация “Възраждане” като нейн член и след съдебни процедури връщана обратно. Достолепната дама обаче като в роман на Агата Кристи попада на данни, че от касата на кооперацията липсва внушителна сума пари.

Разнасят се версии, че част от мангизите изобщо не са били заприходявани, а са получени от шефката Марияна Евтимова на ръка от акционер, с когото кооперацията създава общо АД “Станимахос”. Дружеството трябвало да укрепи лошото финансово дередже на станимашките хлебари и сладкари.

Евтимова съкрушава съпротивата на съкооператорите си, че е много изгодно да се апортира в новото АД сградата на фирмата на ул. “Хан Аспарух”. С няколко хода с вдигане на капитала хлебарите остават без имота на „Хан Аспарух”.   Следват залагания на апетитни кооперативни имоти в идеалния център на Асеновград от бизнесдамата Марияна Евтимова. От частни лица срещу рискова лихва и условия тя дърпа 80 000 лева. Кредиторите са експедитивни: три дни след изтичане на крайния срок те сами си прехвърлят имота нотариално, понеже Марияна имала ... шапка с едно перце.

Още едни 60 000 лева пък трябвало лично съпругът на бизнесдамата да внесе в кооперативната каса, които още се издирват.По време на полицейската проверка бизнесдамата отказва да дава обяснение как и къде са изчезналите между 250 и 500 000 лева кооперативни пари.

За страстта на Марияна Евтимова към бингото се говори в половината Асеновград. Залата, която бизнесдамата посещава, е в пловдивския ЖР Тракия. Дори съпругът й бил безсилен да я откаже от въртящите се в сферата бинго-топки.

Източник: asenovgrad-online

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини