Оставиха в ареста Тезджан за опит за убийство на съпругата му

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение “задържане под стража“ по отношение на 44-годишния асеновградчанин, опитал се да убие своята съпруга, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Тезджан С. е обвинен в това, че на 10 юли т.г. в Асеновград е направил опит умишлено да умъртви Фатма С., като деянието е останало недовършено по независещи от волята му причини.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. Тезджан е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен.

Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Инцидентът стана през нощта на 10-и в семейното жилище на нападателя и жертвата на ул. "Искра". След семеен скандал мъжът пробол 39-годишната си съпруга в корема. Нанесъл й и прорезна рана на врата. Сигналът на тел. 112 е подаден от съседи. 

Фатма бе откарана в местната болница в тежко състояние, където спешно бе оперирана, извършено бе и кръвопреливане. Към момента тя е напълно стабилизирана.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини