На борсата в Асеновград няма места за висшисти

Нито едно свободно работно място за висшист няма в обявените в Бюрото по труда в­ Асеновград. Сред вакантни позиции преобладават тези за шивачи, метачи и общи работници.  Търсят се и готвачи, оператори на машини,и продавачи.

В същото време продължава набирането на студенти, които имат желание да натрупат административен стаж. Община Асеновград е регистрирана като работодател в сайта на Студентски практики http://praktiki.mon.bg/sp/

Част от целите на проекта, осъществяван със средства от ОП "Развитие на човешките ресурси", са да се подобри качеството на образование чрез предоставяне на възможности за придобиване на практически опит и усъвършенстване на уменията на студентите в съответствие с потребностите на пазара на труда.

Могат да кандидатстват всички редовни и задочни студенти, вписани в Регистъра на действащите и прекъснали студенти и докторанти, поддържан от МОН.

За успешно приключило се счита практическото обучение, проведено в реална работна среда в рамките на 240 часа. След приключването и отчитането на практиката на студента се изплаща стипендия в размер от 480 лв.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини