Новото малко Audi - конкурент на Ka и ForTwo

Благодарение на специализирано автомобилно издание LeftLaneNews можем да покажем компютърни графики на нова малка градска кола на Audi, базирана на прототипа Volkswagen Up! Concept. Както е ставало дума и преди, инженерите и дизайнерите на Audi получиха зелена светлина да произвеждат малък суперефективен автомобил, който да замени не толкова успешния (макар и интересен) А2. Представителят на Audi, който все още е без име, ще се конкурира с новия Ford Ka и Fiat 500.

Новият малък градски автомобил на Audi би трябвало да може да измине 100 км/ч с 2.6 литра гориво, пишат от Auto Express. И това в страните в Европа, в които данъците зависят от ефективността на автомобилите, би било много полезно. Говори се, че ще се предлага с два двигателя и – и двата двуцилиндрови, с турбо и с обем от 600 см3. Единият обаче ще бъде дизелов, докато другият – с безоловен бензин.

Очаква се малкият градски автомобил да бъде със задвижване на предните колела и с предноразположен двигател – за разлика от малкия Smart ForTwo. Първоначално не се предвиждат продажби в Северна Америка, въпреки че се носят слухове за тестване в Канада – пазар, който е склонен да се развива в сегмента на малките коли. Оттам вече може да се внасят и коли към САЩ. Но това засега са само спекулации, така че информацията не бива да се взима за чиста монета.



На компютърните графики се вижда добре как Audi си представят малкия си модел. Градската кола притежава доста полегато предно стъкло, както и голяма С-колона. Предният капак е висок, за да може да покрие двигателя, както и да отговаря на стриктните европейски изисквания за безопасност на пешеходците.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини