Новата Toyota Venza

Toyota Venza е автомобил с пет места. Трудно е да бъде определена неговата принадлежност в познатите днес категории на пазара.

Прилича на комби, но не е типичен автомобил от този клас. Все пак от Toyota искат той да е съперник на модели като Audi A4 Avant, BMW 328i Wagon, Saab 9-3 SportCombi, но също и на Subaru Legacy и Forester.


Колата е произвеждана на платформата на Toyota Camry и това дава много възможности за един кросоувър. Предлага се с предаване на движението към предните колела, както и с предаване на движението към четирите колела.

Като дизайн колата е взела нещо от SUV модела Lexus RX, особено в профил, но определено е по-ниска и разположена по-близо до пътя. Дизайнът е създаден в Дизайнерският център на Toyota в САЩ. Предницата има нещо общо с новата Toyota Camry. В задната част правят впечатление оригиналните задни светлини и задния спойлер в стил хечбек.

Интериорът е решен в два тона, черно и сиво или бежово и кафяво. Задната седалка е доста просторна като може и да се дели в съотношение 60/40. Когато седалката се сгъне, Venza се превръща в „лекотоварен автомобил" със сериозни възможности.

Колата се предлага с четирицилиндров двигател с обем 2.7 литра и мощност 182 к.с. или с по-силния V6 с обем 3.5 литра и мощност 268 к.с.



Източник: automedia.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини