Кола на магнити

Ако вземем позицията от Формула Едно която заема шофьора, три колела, мощен двоен двигател 550 куб.см /замислен от MOTOCROSS/, поставим допълнителни електродвигатели във всяко колело и остроумна система за наклон, ще получим главният проект на Филнандкият студент HEIKKI NAULAPAA. Неговата работа бе взета присърце от отделът за дизайн APRILA и може би компанията, ще рискува да се заеме с изпълнението на машината.



Специфичното в колата е, че в колелата има магнити и специална система за връзката им с електродвигателите. "Магнитът беше повече от концепция, и такава система може да бъде произведена. Има някои технически аспекти, които има нужда да бъдат променени за да удържат разходите за производство." казаха от APRILA, "но, ние вярваме, че може да се произведе колата".


"Аз исках да създам превозно средство, което предлага нов вид емоционално изживяване" казва NAULAPAA, "Смесих усещането за карането на мотоциклет и чувството от карането на спортна кола. Отличителна черта на концепцията е, че водачът седи много ниско и това засилва усещането за скорост и вдига адреналина".

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини