Renault с електрически градски мъник

От Renault представиха компактния си градски автомобил Twizy по време на провеждащото се в момента автомобилното изложение в Париж.

Twizy ще бъде третият автомобил в моделната линия на Renault Z.E. ( съкратено от Zero Emissions или нулеви емисии) и повече прилича на мотоциклет с покрив и четири 13-цолови колела, отколкото на градска кола. Моделът е със следните размери – 2 320 мм дължина, 1 191 мм широчина и 1 451 мм височина. Пространството за багаж под задните седалки е с капацитет 31 литра, като той може да бъде увеличен на 55 литра. В него може да бъде поставен малка пазарска чанта или куфарче.

От Renault обещават колата да бъде пъргава и практична. Това изглежда реализуемо, като се има предвид, че масата й е само 450 кг (тя включва и масата на батерията, равняваща се на 100 кг), а диаметърът й на завой е само 3.4 метра.

Twizy се задвижва от електромотор с мощност от 20 к.с. и 57 Нм максимален въртящ момент. Максималната му скорост е 75 км/ч. От Renault ще предлагат в определени държави и негова версия с максимална скорост от 45 км/ч.

Моделът може да изминава около 97 км при еднократно зареждане, като батерията му се зарежда напълно за 3 часа посредством 220-волтов 10A контакт.

Продажбите на Renault Z.E. Twizy на някои пазари в Европа ще стартират в края на 2011 година.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини