Край на 60-стотинковия билет до Пловдив

Фирмата "Стойчев и син", която радваше около 85 дни асеновградчани с "тънко" 60-стотинково пътуване до Пловдив, явно не издържа да вози на тези цени и се обърна на 180 градуса.

Считано от утре, абсолютно всички автобуси по линията Асеновград - Пловдив и обратно ще качват срещу 1.50 лв. До момента на тази цена возеше само "Хебросбус". Асеновградчани си знаеха обаче, че евтините коли на "Стойчев и син" тръгват на четен час от Пловдив и на нечетен в обратна посока. Конкурентите негодуваха остро и директно определехи цената като дъмпингова и нереална. Въпреки това билетчето така или иначе остана 60 ст. Но, както се оказа, едва до днес. Нищо, че едно от условията в договора между общината и "Стойчев и син" е превозвачът да не пипа цените поне половин година. Не е минал дори и половината от срока, а собствениците на транспортната фирма вече са размислили. Или са били притиснати както и от когото трябва, шушукат помежду си местните. Защото решенето на "Стойчев и син" е, при това взето еднолично и самоволно, да ускъпят хартийките за пътуване 2 пъти и половина. Представители на местната управа бяха категорични, че подобно нарушаване на договор е недопустимо. Освен това в общината не е постъпвало никакво искане или предложение за мерките, които ръководството на фирмата обмисля да предприеме. 

Така или иначе от утре всички ще трябва да се бъркаме с лев и 50 ст., за да пропатуваме 15-то км до Пловдив. Без значение на коя фирма ще се спрете или кой час за пътуването ще изберете.

На десните стъкла на автобусите на "Стойчев и син" - точно вратите, откъдето се качват пътниците, от 3 дена се мъдрят уведомителни бележки, подписани от управителя Димитър Стойчев. Вероятно е счел за достатъчно да уведоми пътниците ей така между другото, че 60-то стотинки в джоба им вече не са им достатъчни.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини