Хиляди на протест в Асеновград, трафопост на ЕВН "украсен" със сурови яйца

"Мафия!" и "Българи, юнаци!". С тези скандирания малко след 11 ч. няколкостотин асеновградчани тръгнаха от Общината към представителството на ЕВН в града. Пред сградата на австрийското дружество обаче заприижда поток от още и още хора, докато улица "Цар Иван Асен II" не се изпълни с хиляди. Мощните освирквания и скандирания "Долу ЕРП-тата!" и "ЕВН вън!" бяха последвани от подететия от множеството български химн. След около 20-ина минути с развети национални флагове шествието се отправи към кръговото в посока Кърджали. По пътя до там, минавайки покрай трафопост на ЕВН, млади мъже изненадващо изпонавадиха от джобовете си сурови яйца и започнаха ядно да го целят.

Пеейки патриотични песни, протестиращите отново поеха към централния площад "Акад. Николай Хайтов", след което по "гърбавия мост се отправиха по бул. "България" към кръговото за Смолян. Там шествието спря и се заобсъжда идеята дали да бъде блокиран пътят за Пловдив. След като предложението, по една или друга причина, отпадна, недоволните от монополите (и не само) асеновградчани се насочиха отново към центъра на града.

Полицейското присъствие бе в рамките на нормалното за подобен род събития. Нужда от засилен контрол не бе необходим, тъй като шествието премина мирно, без каквито и да било ексцесии или провокации.

На Националния празник 3 март, когато България ще отбележи 135 години от Освобождението си от османско робство, Асеновград отново ще е на улицата и ще протестира. Сборният пункт отново ще е пред Общината, часът на срещата - 11.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини