Кмет търси всячески помощ за свой съгражданин с напреднала остра левкемия

Безпрецедентна като организация благотворителна акция поде кметът на една от пловдивските общини. Кметът на Раковски Иван Антонов разпрати писма до общо 41 свои колеги в страната с молба да помогнат на негов тежко болен съгражданин. Това е 35-годишният Иван Замярски, който страда от остра форма на левкемия в напреднал стадий.

Ето текстът на писмото, получено и в Община Асеновград:

"Единственият шанс да живее е спешно да се направи костно-мозъчна трансплантация в Германия за 128 000 евро, която сума е непосилна за близките му. От половин година младият мъж живее с тежката диагноза "левкемия". С помощта на Община Раковски, познати, приятели, медии, безнесмени и фирми, благотворителни концерти в Раковски и Пловдив семейството му успя да събере 25 000 евро. Тези пари обаче стигнаха само за донора, пътните разходи до Германия, престоя и изследванията в клиниката. В момента Иван е в болница в изключително тежко положение. Има неприсъщи, за след химиотерапия, ниски кръвни показатели - съмнение за рецидив. От този момент всеки час и всяка минута са важни за неговия  живот, затова се обръщаме към Вас за съдействие и подкрепа, за парична помощ, необходима за животоспасяваща спешна костно-мозъчна трансплантация на Иван Замярски."

Страшното заболяване дошло неочаквано в живота на младия мъж от Раковски. Със съпругата си Нина са заедно от 5 години. Преди година се появява най-голямата им радост - принцесата Мирослава. И всичко се обърнало... за миг.

Всеки, който иска да помогне, може да изпрати дарителски SMS с текст DMS Ivan на номер 17 777 на стойност 1 лев /и за трите мобилни оператора/. Дарения - парични преводи, могат да се пращат на:

BIC STSABGSF

IBAN:

BG67STSA93000020639999 - в евро

BG63STSA93000020640071 - в долари

BG41STSA93000020638042 - в лева

Банка ДСК

Иван Серафимов Замярски

Нека подадем ръка и не оставяме малката Мирослава без баща, зове още кметът на Раковски. 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини