Докладната за Детмаг - оттеглена, "будна гражданска съвест" пред 602 нямаше

Докладната за продажбата на бившия Детмаг не бе разгледана на заседанието на Комисията по общинска собственост. Причината -  вносителят, в лицето на общинското ръководство, я е оттеглило по-рано през деня.

Както вече съобщихме, на сесията в края на месеца ОбС трябваше да гласува предложението на зам.-кмета Пламен Йончев за обявяване на процедура по прекратяване на съсобствеността на общината на имота на ул. "Цар Иван Асен II". Предложението бе това да стане чрез продажба квотата на община Асеновград (97,4%) на един от всичките 12 съсобственици. Кандидат-купувачът бе Борис Иванов, дългогодишен наемател на обекта чрез фирмата си "Гарант 95". Иванов е съсобственик на 0,328% от 100-те%.

Днес стана ясно, че и един от другите съсобственици има интерес към имота. В случая, при над двама проявили интерес и обявили инвестиционни намерения, би следвало да бъде обявен конкурс.

Накрая ще отбележим, че, въпреки взаимните подканвания, предимно в социалните мрежи, за будна гражданска съвест и активност до 16.30 ч. пред стая 602 не се появи нито един гражданин. Положението не се промени до края на заседанието в 18.30 ч.

А иначе предложението на ГЕРБ за обществен съвет, който да разшири "експертността, гражданското участие и контрол при решаването на въпроси от местно значение" е в сила. То също ще бъде гласувано на предстоящата сесия на 30 октомври.

Промяна в "пропускателния режим" на заседанията на комисиите и на ОбС няма. Работните срещи на всички постоянни общински комисии, както и сесиите на ОбС, са отворени за присъствие на граждани. Както винаги.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини