Община Асеновград получи автомобил за безвъзмездно ползване

Изображение 1 от 3

    Община Асеновград получи за безвъзмездно ползване автомобил, който ще подпомогне нуждите по разнасяне на хранителни продукти и обслужване на възрастни и хора в риск. Дружеството "Рено Нисан България" и търговските представителства в страната на марките Renault, Dacia и Nissan осигурява колата, чрез която ще се подпомогне общината в доставката на храна, медикаменти и дезинфектанти за нуждаещите се. Дарението е предоставено чрез Националния логистично-координационен щаб и със съдействието на НСОРБ достига до местните администрации, които изпитват най-остра нужда от транспорт в условията на криза.

    Ключовете на 7 автомобила, които вече са на разположение на екипите в Асеновград, Смядово, Казанлък, Монтана, Горна Оряховица, Благоевград и Димитровград, бяха връчени официално вчера. Първите 8 коли бяха предоставени за нуждите на Столична община, 3 автомобила получи Варна и 1 община Плевен.

    Автомобилите ще останат на разположение на общините до 15 май, като договорите предвиждат и възможност за удължаване на периода за ползване, при промяна в срока на извънредното положение.

    195 общини, сред които и Асеновград, са обявили телефонни номера за предварителни заявки. Чрез обаждане на горещите телефони може да бъде оказана подкрепа на възрастни, трудноподвижни и самотно живеещи граждани, както и на лица, поставени под карантина. По този начин се осигуряват покупки на продукти от първа необходимост и медикаменти.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини