Провокативна пиеса стъпва премиерно на Балканите

Театралният спектакъл "Полароид сторийз" - съвременна адаптация на "Метаморфози" на Овидий, ще пристигне за първи на Балканите. Постановката, под режисурата на Дана Добрева, ще се състои на 1 октомври в зала 3 на НДК.

Театралната продукция "Полароид сторийз" е вдъхновена от интервюта с млади проститутки и клошари, живеещи на изоставен кей в Ню Йорк. Актьорският състав на пиесата включва Андрония Попова, Антоний Аргиров, Веселин Анчев, Даниел Рашев, Елен Колева и други.

"Полароид сторийз" е първият български спектакъл, за който е създаден trailer със сценарист и режисьор Георги Манов и оператор Красимир Крумов.

Концепцията на пиесата представлява съвкупност от съвременнен "уличен" дизайн" и митологична приказност. За реализирането на постановката са използвани много визуални ефетки, а музикалното озвучаване комбинира техно хаус с фоклклорен етно класицизъм.

Спектакълът "Полароид сторийз" е дело на американската писателка Наоми Иизука. През 1998 г. творбата носи на авторката "Американска литературна награда ПЕН" в категория "Драма".
Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини