23 °C

Зачимяват стадион „Хасково“, ремонтът приключва до дни

Ремонтът на стадион „Хасково“ беше подновен след прекъсване на дейностите заради високите температури. Днес работници от подизпълнителната фирма зачимяваха терена. След заравняването се полагаха рулата с нова трева. Работата на терена беше спряна временно, тъй като заравняващата машина с лазер отказвала да работи при температура над 32 градуса, обясни техническият ръководител на обекта Васил Шопов. Освен това тревата се повреждала при транспортиране в горещините. Запарва се от топлото и изсъхва, заяви още Шопов, показвайки жълтите участъци по нея. Това налага частично да бъдат изрязвани парчета и заменяни с нови. След поставянето на новата настилка на площ от 9400 кв. м., за да се захване, тревата трябва да се полива, валира и тори.

Освен полагането на нова настилка, трябва да се довърши и лекоатлетическата писта. До момента е положен само първият слой. След което трябва да се положи още един и да се разчертае на коридори. Всички дейности по ремонта на терена трябва да приключат до 10-тина дни, каза още Васил Шопов.

Изпълнител на ремонта е варненската фирма „Одесос строй“. Тя спечели обществена поръчка за ремонт на терена на стойност 532 988 лева. „Първоначално срокът за изпълнение беше 60 дни, но заради високите температури и спиране на работата той е удължен с анекс“, обясни пресаташето на община Хасково Диана Иванова. Тя поясни, че в случая няма нарушения на процедурата.

Анета Кутелова


10 Коментара

Хороскоп за 18.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини