Асеновградчани в подкрепа на арестувания за убийство д-р Димитров

    Днес се очаква да стане ясно дали д-р Иван Димитров ще излезе от ареста. Пловдивският рентгенолог бе задържан за убийството на многократно осъждания за кражби Георги Джевизов, известен като Жоро Плъха. Протестът е насрочен за 17:30 ч., когато изтича мярката от 72 часа арест. Протестът, трети поред, ще се проведе на площад „Съединение“ в Пловдив. Протестиращите настояват д-р Димитров да бъде освободен, тъй като е убил Джевизов, за да защити дома и семейството си.

    Пред Второ РУ на МВР вчера, за да изразят подкрепата си за лекаря, се събраха хиляди, сред тях и много асеновградчани. Днес сред недоволните отново ще има наши съграждани, съдейки по заявената им в социалната мрежа готовност да се включат в протеста.

    Междувременно тази сутрин в ефира на Нова Тв жертва отпреди години на Жоро Плъха разказа за кошмара, който е преживяла: “През лятото на 2010-та се върнах от море в Равда и в последните дни от отпуската ми реших да отида при вуйчо и вуйна в Асеновград. Домът им е на първи етаж, но за мен винаги е бил символ на сигурност. Докато съм спяла, той е отворил комарника и е влязъл в стаята. Взел е служебния ми телефон и бижутата на вуйна, които стояха на нощното шкафче”, разказа Милена Петрова. Спомените й са, че тогава съдебното дело е минало сравнително бързо: “Млад съдия от Асеновградския съд му даде 4 години при първоначален строг режим. После се обърна към него и го предупреди: "Ако много ти хареса, следващия път присъдата ще е по-тежка”, припомни си още потърпевшата от набезите на Джевизов.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини