Рекламират пещери край Асеновград, еко и приключенският туризъм в района излизат напред

Пещерата „Добростански бисер“ и пещерите в района ще бъдат рекламирани с направен специално за целта филм, а скалните феномени около Три могили, Узуново, Бор и Врата ще бъдат заснети с дрон. Това са част приоритетите, заложени в тазгодишната Програма за развитието на туризма в Асеновград, която местният парламент прие на последната си сесия. Освен това „Добростански бисер” ще се сдобие с туристически щанд, ще има работно време, цени на туристически услуги и реклама. „Ще проучим възможността за включване на пещерата към Националното движение „Опознай България“ 100-те Национални туристически обекта, каза по-рано през седмицата кметът Емил Караиванов. В тази посока ще се извърши също и изработка и поставяне на седем информационни табели за пещерите.

19 маршрута с общо разстояние около 100 км ще акцентират върху развитието на еко, социален и приключенски туризъм в общината ни. За целта годишната програма предвижда обогатяване на GPS-картотека (база данни с тракове за природни обекти) на страниците на ОП „Туризъм“, почистване и маркиране на маршрути.

Като туристическа дестинация и излизането й на пазара ще бъде работено и върху почивна база „Пашалийца“. Амбициите са ремонтът там да стане факт, за да може базата да се рекламира като дестинация за еднодневни и двудневни екскурзии, „Училище сред природата“ и летни ваканции за ученици.

Популяризирането на пешеходни и културно-поклоннически маршрути е друг акцент в Програма за развитие на туризма`2018. Четири пешеходни и един вело маршрут стартират от селата Три могили, Жълт камък, хижа Марциганица, Бачковския манастир, селата Врата и Бор.

Освен популяризирането на красиви и непознати кътчета в района, в програмата традиционно са заложени и продукти като Асенова крепост и културните празници на града.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини