Актуализират план-сметката за чистотата с близо 140 хиляди лева

Общинският съвет прие актуализация на план-сметка „Чистота”. Причината за това е реализираният преходен остатък в размер на 172 261 лв. Заложеният преходен остатък през месец декември от местната администрация бе по-малък /35 529 лв./ от реализирания такъв след приключване на бюджетната година. Преходният остатък в края на годината се формира като разлика от постъпилите приходи от такси битови отпадъци и извършените разходи за дейностите, включени в план-сметката за чистота, за съответното населено място. С тази актуализация общият размер на приетата план-сметката от 3 613 360 лв. става 3 753 092 лв., т.е увеличението е 139 732 лв.
 
В разходната част на обосновката увеличението е отразено за съответните населени места, където е реализиран остатъкът, съобразно предложенията на кметовете и кметските наместници. Така от общия размер на остатъка 15 538 лв. ще бъдат вложени към дейност „Събиране на битови отпадъци и транспортирането им до депата или др. инсталации и съоръжения за третирането им”, 124 194 лв. ще се добавят към разхода за „Почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковете и др. територии от населените места, предназначени за обществено ползване.
 
Селата със завишена план - сметка след направената корекция са Бачково, Нареченски бани, Тополово, Мулдава, Леново, Новаково и Конуш.
Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини