14 °C

Във Франция и България са най-много извънбрачните бебета

Франция и България са държавите в ЕС, в които се раждат най-много извънбрачни бебета. Данните ообщи европейската статистическа агенция "Евростат". Според тях 43% от ражданията в ЕС вече са извън брак. Това е малко над 15 процентни пункта от стойността през 2000 година.

В осем държави-членки на ЕС все  повече жени са регистрирани като майки в съжителство или като самотен родител, отколкото тези в брачни отношения.

Във Франция, например, процентът им е 60, в България и Словения-по 59.Следващите държави в челото по този показател са Естония, Швеция, Португалия, и Нидерландия, където процентите са между 50 и 56.

За разлика от тях, повече от 80% от родените в Гърция, Хърватия и Кипър са регистрирани в брак. Но статистиката показва, че между 2015 г. и 2016 г. извънбрачните раждания са се увеличили в почти всяка държава-членка на ЕС, с изключение на Естония, Италия, Латвия, Литва, Унгария и Обединеното кралство. В България и Ирландия няма разлика.

В страните от ЕАСТ Швейцария и Лихтенщайн делът на ражданията извън брака през 2016 г. е под 25%. Но за сметка на това  в някои скандинавски държави показателите са дори над  най-воисоките в държавите членки на ЕС. В Исландия  бебетата, родени без брак са  70%.

 Haskovo.net


1 коментарКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Asenovgrad.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 23.04.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини