32 бебета са родени по инвитро програмата на Община Асеновград

От приемане на общинския Правилник за финансово подпомагане на асистирана репродукция на двойки с репродуктивни проблеми (септември 2012 г.) до края на миналата 2019 г. одобрени за финансиране са били 69 семейства. За посочения 7-годишен период обработените заявления са общо 122, а размерът на отпуснатите финансови средства на одобрените е 231 500 лева. В резултат на процедурите до момента в Асеновградско са родени 32 бебчета и скоро се очакват още 4.

Тази година Община Асеновград, в партньорство с Фондация "Искам бебе", ще бъде част от Национална акция за повишаване информираността за донорство на генетичен материал и репродуктивното здраве. Ще бъде организирана информационна кампания, в която асеновградчани ще могат да се запознаят с методите и да получат отговори на различни въпроси по темата. Домакин на събитието, планирано за месец април, ще е Градска библиотека "Паисий Хилендарски".

Възможност да се включат в информационната кампания ще имат всички заинтересовани. Освен признати специалисти в областта на репродуктивното здраве, на срещата ще присъстват лекари от града, както и семейства, получили финансова подкрепа от Общината по "инвитро" програмата и станали родители. В неформални разговори с присъстващите те ще споделят своя опит, проблеми и намерените от тях решения.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини