Правят 3D модел на Асенова крепост

Разработване на 3D модел на Асеновата крепост, който да бъде интегриран в Географска информационна система /ГИС/ на туристическите атракции на Асеновград и представянето му чрез геопортала на общината за виртуално разглеждане от посетители. Това са две от многото условия, с които се търсят изпълнители по проекта "Асеновград- Свещената порта на Родопите".  В ангажиментите, които се изискват от бъдещия изпълнител, е посочено още, че той трябва да предвиди възможности за добавяне на обекти и анимиране, за да бъде цялостното изображение по-атрактивно.

Офертите на кандидатите за възлагане на обществената поръчка "Разработване на географска информационна система /ГИС/ за туристическите атракции в община Асеновград, доставка на базов софтуер и цифрови модели/геобаза данни" ще бъдат отворени на 20 април от комисия сформирана със заповед на кмета на Асеновград.

Основната част от възлагането по проекта "Асеновград- Свещената порта на Родопите”" тази по строително-реставрационната част, вече е в процес на възлагане, след като процедурата по избор на изпълнител се финализира. Спечелилата оферта поема ангажимента да завърши възложените дейности за сумата от 1 млн. 600 хил. лв. /с ДДС/. Срокът на изпълнение на целия договор е 2 г.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини