"В обектива" през май в Асеновград

Започва събирането на филми и видеоматериали за фестивала "В обектива", който ще се проведе в Асеновград през месец май. Регламентът на тазгодишния филмов фест се различава от този на миналогодишния "Асеновград в обектива", съобщават организаторите. Основните рубрики в новия формат ще са три - игрални филми, неигрални филми и слайд (снимков материал). Могат да участват както филми, клипове и снимки на студенти, изучаващи режисура, операторско майсторство, фотография и специалности в областта на мултимедиите, така и на автори любители и непрофесионалисти от цялата страна. Няма тематични и жанрови ограничения, така че едно бъдещите участници спокойно могат да развихрят въображението и фантазията си.

Творбите от категорията "Игрални филми" ще бъдат оценени от жури, включващо д-р Иван Иванов (киновед, преподавател в НАТФИЗ "Кръстю Сарафов”), докт"рант Красимир Кастелов (журналист, автор на сайта "Другото кино", преподавател в СУ "Св. Климент Охридски”) и Адриян Цветков (киновед, специалист по Източноевропейско и балканско кино).

Всеки, който иска да участва с авторски филм, клип или слайд, може да пише на artefacts.today@gmail.com или да се обади на тел. 0889/276 672, 0897/325 717. Филмите и видеоматериалите се събират до 1 май.
В рамките на фестивала организаторите от сдружение "Артефакти днес" са предвидили доста интересни и вълнуващи неща, които ще бъдат оповестени наред с официалната програма на "В обектива".
Събитието се осъществява със съдействието на общината и Историческия музей в Асеновград.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини