Трагедия! Две деца се удавиха в Асеновград

Две момиченца са се удавили в изравнителен басейн в Асеновград. Сигнал за инцидента бил подаден вчера към 16.20 часа на телефон 112 - във водоем на ул. "Капитан Райчо" било забелязано безжизненото тяло на едно от децата.
Незабавно на място пристигнали специализирани сили на РС "Пожарна безопасност и защита на населението", служители на асеновградското полицейско управление, екипи на Спешна помощ. В хода на извършения оглед е установена самоличността на удавеното дете /9 г./, изяснено е, че то не било само в района. Заедно с 13-годишната си приятелка играели с колело около водоема. Веднага започнало издирването на изчезналото дете, което продължило цялата нощ. За целта се наложило източване на водата в басейна и тази сутрин към 7 часа трупът на 13-годишното момиченце е намерен. По случая е образувано досъдебно производство.

Водоемът е сдържавен, собственост е на "Напоителни системи". Става въпрос за долния изравнителен басейн от река Чая. Водата първо минава през два ВЕЦ -а, има ограда, висока 1 метър, и табели. При огледа е установено, че няма нарушения на оградата.

Момичетата са ученички в ОУ "Петко Каравелов".

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини