Руснаци в тройката на най-богатите хора във Великобритания

Руските бизнесмени Алишер Усманов и Роман Абрамович са в тройката на най-богатите хора във Великобритания, съобщи Би Би Си, цитирани от РИА Новости.

Публикуваният списък е оглавяван от 61-годишния стоманен магнат Лакшми Митал с неговото богатство, което се изчислява на 12.7 милиарда паунда (около 20.6 милиарда долара). Той е най-богатият в кралството за седми пореден път според класацията, въпреки че е изгубил от богатството си миналата година заради спад на акциите в бизнеса с производството на стомана.

Друг човек, който прави пари от металната индустрия е акционерът в Арсенал Алишер Усманов. Той е втори в списъка с 12.3 милиарда паунда (над 20 милиарда долара). Докато собственика на Челси и петролен барон Роман Абрамович е трети с 9.5 милиарда паунда (15,4 милиарда долара), въпреки че е загубил 800 милиона паунда (1.3 милиарда долара) миналата година", съобщава Би Би Си.

Най-богатата жена в списъка е Кирсти Бертарели, която оглавява шестата позиция. Нейното състояние, което се споделя със съпруга й Ернесто Бертарели, се оценява на 7.4 милиарда паунда ( около 12 милиарда долара).

Общо притежаваните пари от 1000 най-богати във Великобритания се изчисляват на 414 милиарда паунда ( почти 673 милиарда долара) - 4.7% повече през последната година Броят на милиардерите е нараснал от 73 на 77 души.

Списъкът е изготвен от „Съндей Таймс" веднъж годишно на базата на открита информация и собствени източници.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини