И Асеновград в "Да изчистим България за един ден"

Асеновград се включва в инициативата "Да изчистим България за един ден", подета от bTV  и част от световното движение Let`s Do It World, като организатор на акция, която ще се проведе на територията на общината.  

Денят за почистване е 12 май, събота. Началото ще е в 9 часа. От общината призовават повече граждани да се включат в инициативата, но подчертават, че участието в нея е на абсолютно доброволен принцип. Екоакцията ще обхване централните градски части, пред домовете, междублоковите пространства във всички квартали, ул. "Миньор" и Индустриалната зона /от кооперативен до животински пазар/. Освен в населените места се предвижда почистване и на замърсени терени извън тях – коритото на Чая, канали, поляни, ливади.

Общината се ангажира да осигури ръкавици и чували за смет, както и извозване на събраните отпадъци до регламентираното депо. 

Желаещите да се включат в мащабния обществен проект могат да заявят участието си на 0331/20270, 0888/812040 И 0889/404829.

Информация за пунктовете за раздаване на чували, ръкавици и за събиране на отпадъци ще бъде обявена на  сайтовете на община Асеновград и местните медии.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини