Таксиджия отвлече абитуриентка, отказала да му плати 30 лв. за 2 км

Таксиметров шофьор в Пловдив се опита да отвлече абитуриентка, след като тя отказа да плати исканата от него сума от 30 лева за 2 километра пробег, съобщи bTV. Мъжът обикалял града с клиентката си против волята й и само лъжливата й заплаха, че е дъщеря на полицай накарала служителя на таксиметровата фирма да я освободи срещу 20 лева откуп.

Малко след полунощ 19-годишната Таня Майсторова се качва в такси на стоянката пред ресторанта, в който е празнувала абитуриентския си бал. Момичето живее в село Калековец, затова има уговорка да преспи в дома на своя съученичка от Пловдив. Таня трябва да измине с такси приблизително 2 километра – това е разстоянието от кръстовището на булевард "България" и улица "Победа" до спирката на Търговската гимназия:

"Тръгнахме с таксито. Той включи веднага апарата...И погледнах веднага апарата като включва – беше на 30 лева... И аз го попитах: "Извинете, това часовник ли е?" Той каза: "Не", а аз питам: "Това апаратът за пари ли е? Той каза: "Да" и аз му казах: "Моля, спрете таксито! Аз нямам толкова пари!", разказва "ужилената" абитуриентка.

Вместо да спре обаче шофьорът заявява на момичето, че няма да я освободи, докато не си получи парите. На Централна гара все пак се съгласява да спре, след като научава, че вози, против волята й, дъщеря на полицай, за каквато Таня съобразила да се представи.

С лъжата и 20 лв. тя успяла да слезе от таксито, но без да получи касова бележка. Момичето е запомнило стикера на автомобила, на който били изписани цифрите 6566. Запомня и част от № - 3 603 или 07.

Очаквайте репортажа в bTV новините.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини