ГДБОП задържа двама за разпространение на порно с брутално насилие над деца

Жител на Плевен и софиянец са задържани при операция на ГДБОП. Двамата са част от международна организирана престъпна група, създавала и разпространявала в интернет сцени на брутално сексуално насилие над деца.

Полицейската операция е проведена от антимафиоти в сектор "Компютърни престъпления" към ГДБОП и колегите им от регионалното звено в Плевен. Задържани са Л.Ц. /25г./ от Плевен и С.Т. /42г./ от София – участници в международна организирана престъпна група, създавала и разпространявала в глобалната мрежа материали с брутални сцени на сексуално насилие с  деца на възраст от 7 месеца до 13 години.
Педофилите използвали специална криптирана Р2Р комуникационна технология, с помощта на която обменяли помежду си файловете с детска порнография, в създаването на които участвали и те. Целта на ползваната технология била правоприлагащите органи да бъдат максимално затруднени при проследяване и установяване на участниците в групата.

Международната операция стартирала след задържането на А.Д., ирландец, заемащ ключова позиция в престъпната йерархия. Вече са идентифицирани някои от жертвите на сексуалните насилници.
При извършените претърсвания са иззети голям брой компютърни конфигурации, външни харддискове и флаш памети. Само в компютъра на С.Д. са открити 276 000 файла с десетки порнографски материали - видеоклипове, снимки и записани онлайн-комуникации с участието на невръстни деца.

Двамата задържани са направили пълни самопризнания за осъществяваната от тях престъпна дейност. Наложена им е полицейска мярка "задържане" за срок от 24 часа.
Предстои да им бъдат повдигнати обвинения за създаването, разпространението и държането на порнографски материали, за които са използвани деца – престъпление, за което НК предвижда наказание "лишаване от свобода" до 6 години.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини