Арести в общината в Куклен

Арести след разследване на TV7. В община Куклен главната касиерка Мария Павлова и счетоводителката на кмета Елена Панайотова са задържани за 72 часа по подозрение във финансови злоупотреби. Икономическата полиция в Пловдив започна ревизия на общината.

Това стана след разследване на Диляна Гайтанджиева, показано в предаване на телевизията, в което бе показано как кметът Димитър Сотиров си е осигурил четвърта изборна победа с общински пари от фиктивни граждански договори. Сотиров харчил не само за кампанията си, но и за лични нужди - за скъпи вечери, вино и храна.

Близо 600 души са с призовки от Икономическа полиция. Те се водили на работа в общината, като по документи някои от тях са получили над 6500 лева. Подписите им били фалшифицирани. Подобен е случая на Йордан Емилов. Всички членове на неговото семейство се водили по документи, че са на щат в администрацията, а пари не са взимали.

Пред TV7 хората твърдят, че жена на име Албена Костадинова карала мюсюлманите да се кълнат в Корана, за да обещаят, че пред полицията ще кажат, че са получили парите от общината. Самата Албена има палат в центъра на Куклен.

Общинските съветници на няколко пъти са сигнализирали за далаверите в общината. Подозренията са, че с източените пари, кметът Димитър Сотиров е успял да създаде една работеща машина за купуване на избори. Полицията и прокуратурата се занимават със случая.

Самият Димитър Сотиров определя случая като натиск върху него, без да уточнява от чия страна. Твърди, че гражданските договори са отдавнашна практика в кукленската община и единствен начин да се подпомогнат роми, безработни или хора пред пенсия.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини