14 °C

Арести в общината в Куклен

Арести след разследване на TV7. В община Куклен главната касиерка Мария Павлова и счетоводителката на кмета Елена Панайотова са задържани за 72 часа по подозрение във финансови злоупотреби. Икономическата полиция в Пловдив започна ревизия на общината.

Това стана след разследване на Диляна Гайтанджиева, показано в предаване на телевизията, в което бе показано как кметът Димитър Сотиров си е осигурил четвърта изборна победа с общински пари от фиктивни граждански договори. Сотиров харчил не само за кампанията си, но и за лични нужди - за скъпи вечери, вино и храна.

Близо 600 души са с призовки от Икономическа полиция. Те се водили на работа в общината, като по документи някои от тях са получили над 6500 лева. Подписите им били фалшифицирани. Подобен е случая на Йордан Емилов. Всички членове на неговото семейство се водили по документи, че са на щат в администрацията, а пари не са взимали.

Пред TV7 хората твърдят, че жена на име Албена Костадинова карала мюсюлманите да се кълнат в Корана, за да обещаят, че пред полицията ще кажат, че са получили парите от общината. Самата Албена има палат в центъра на Куклен.

Общинските съветници на няколко пъти са сигнализирали за далаверите в общината. Подозренията са, че с източените пари, кметът Димитър Сотиров е успял да създаде една работеща машина за купуване на избори. Полицията и прокуратурата се занимават със случая.

Самият Димитър Сотиров определя случая като натиск върху него, без да уточнява от чия страна. Твърди, че гражданските договори са отдавнашна практика в кукленската община и единствен начин да се подпомогнат роми, безработни или хора пред пенсия.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021

Случаен виц

Последни новини