12 °C

Въпросът за Публичен регистър на общинските поръчки за доставки и услуги отново на дневен ред

Асеновградската общественост продължава да "натиска" местната управа да започне да информира публично за сключените от нея договори за доставки и услуги. Първоначално идеята тръгна от Съюз за Асеновград, които в средата на май разпространиха чрез медиите отворено писмо до кмета Емил Караиванов. В него те питаха кога най-сетне ще бъде въведен електронен регистър на всички възлагани от ръководството обществени поръчки и по-точно кой е изпълнителят, какъв е предметът на договора, дати на неговото сключване и на започване на изпълнението му, етапи на изпълнение и плащане, дата на завършване на поръчката, стойност на договора, предвидени неустойки. Писмото на СА обаче така и не бе официално входирано в секретариата на общината. Съответно, използвайки пропуска като причина, отговор от кметството не последва.

Месец по-късно съветникът от ГЕРБ Ангел Димитров постави въпроса на сесия. Отговорено му бе, че ако старейшините искат тази информация, то тя ще им бъде предоставена без проблем. Но на тях лично. Димитров възропта, че това не решава проблема как тези данни да достиганат до широкия кръг граждани, интересуващи се и имащи право да знаят кой и срещу колко им прави красиво и боцка цветя из паркове и алеи, кой изработва 300 бр. луксозни рекламни каталози за 12 000 лв., кой доставя гориво, почиства сградата на администрацията, снабдява детските градини с храна и т.н.

Така или иначе ясен и конкретен отговор ще се попълни ли Публичния регистър с имената на фирмите, изпълняващи доставки и услуги за общината, не бе даден. Към настоящия момент там могат да бъдат открити единствено изпълнителите на строително-ремонтни дейности.

Ето как очаквано се стигна и до официално предложение към кмета на общината. На днешната редовна сесия председателят на групата съветници от ГЕРБ Костадин Яков ще предложи създаването на Публичен регистър на въпросните фирми, който да е свободно достъпен за всички на сайта на общината. Освен това се иска регулярното му актуализиране до 10-то число на следващия месец.

Ще се прерстрашат ли и други освен съветниците от ГЕРБ да гласуват предложението ще стане ясно на 11 юли. Заседанието започва в 9 ч. в зала 601.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
25 фев 2021
Последни новини