Внукът на Кирил Рашков влиза в затвора за подкуп на полицай

1 г. и 4 м е присъдата, постановена за внука на Кирил Рашков. Пловдивският окръжен съд осъди 20-годишния Ангел за това, че през март т.г. в Пловдив е дал подкуп (20 лв.) на полицай, за да не му състави акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Ангел ще трябва да излежи присъдата при първоначален общ режим. Освен това трябва да заплати глоба в размер на 2000 лв., съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата. Рашков беше осъден да изтърпи ефективно и наложеното му условно наказание от една година лишаване от свобода по предишна присъда, тъй като е нарушил изпитателния срок от 3 г. с настоящото деяние.
На 14 март Ангел Рашков управлявал лек автомобил БМВ Х6. На Асеновградско шосе до военното поделение на ГУСВ се провеждала специализирана полицейска операция за проверка за използването на обезопасителни колани и той бил спрян за проверка. При поискването на свидетелство за управление на МПС, първоначално Рашков заявил, че го е забравил вкъщи. След това пък казал, че му е взето от началника на КАТ Стара Загора. Предложил на полицаите сумата от 20 лв. с думите "Момчета, дайте да не правим справки и да пишем актове, ще ви почерпя" и хвърлил в автомобила банкнотата. Полицейските служители уведомили за случилото се дежурния офицер. Междувременно на Рашков бил съставен акт за установяване на административно нарушение.
Цар Кировият внук е признал изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение, поради което наложеното му наказание от две години лишаване от свобода се редуцира с 1/3.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини