Асенова крепост и Белинташ влизат във ViaDiagonalis през вековете

Туристическият маршрут "ViaDiagonalis през вековете" ще представлява общ маршрут, проследяващ културно-историческото развитие в района. Сред културните ценности, включени в него, ще е и Асенова крепост.

Община Пловдив спечели проекта "Пловдив@ВиаДиагоналис". Стойността му е 470 744 лева, като съфинансирането е 5% (23 537.20 лв). Продължителността на проекта ще бъде 18 месеца. Проектът на община Пловдив е с партньори общините Асеновград и Родопи.

Основната цел е подкрепа и увеличаване интереса към конкурентноспособни туристически атракции на територията на Пловдив – Асеновград - Родопи, които ще допринесат за диверсификация на туристическия продукт, намаляване на териториалната концентрация и по-равномерно разпределение на ползите от туризма. Основните целеви групи са представители на туристически агенции и туристически оператори, на туристическия бизнес, на музеи и туристически организации, специализирани групи с научни и хоби цели, НПО, занимаващи се със свързани с туризма дейности, включително Консултативни съвети по туризъм на общините в региона, туристически дружества, екоорганизациии и др.

По проекта се предвижда разработването на два туристически пакета:

ViaDiagonalis през вековете: Общ маршрут, проследяващ културно-историческото развитие на района през вековете и представящ най-интересните и посещавани туристически забележителности, като се включат и водещите културни ценности от другите две общини - Асенова крепост, Белинташ и др.

Манастирски тур Маршрут за поклоннически туризъм, включващ Родопската "Света гора" и църкви от Пловдив.

- изработване и разпространение на информационни, маркетингови и рекламни материали, реклама в медиите, предоставяне на консултации

Основна цел на тази дейност е да се генерира и разпространи повече информация относно разнообразния туристически потенциал и предлагане в района на Пловдив. Кампанията ще бъде реализирана през пролетта на 2013 г. преди активния туристически сезон. За целите на рекламната кампания ще бъдат подготвени рекламни филми и TV клипове, брошура, пътеводител, карта, слоган и лого на бранд Plovdiv@ViaDiagonalis.

Освен провеждането на национална рекламна кампания се предвижда и международна, насочена към румънския пазар и пазарите на ползващите английски и немски език. Подготвя се и участие на 3 туристически изложения в Пестум /Италия/, Букурещ /Румъния/ и Велико Търново.

Проектът е по Оперативна програма "Регионално развитие", Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите".

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини