Незапомнени наводнения в южна Русия

Наводненията, предизвикани от проливни дъждове, заляли Краснодарския район на южна Русия, предизвикаха смъртта на 144 души, съобщиха властите.

Наводненията, които са най-сериозните от десетилетия насам, са станали през нощта, без да бъде дадено предупреждение от страна на спасителните служби.

Телевизионни кадри показаха хора, които се катерят по покривите на жилищата си, за да се спасят.

Президентът Владимир Путин е прелетял над района с хеликоптер и е провел спешни разговори с представители на най-засегнатия град Кримск.

Повечето от загиналите са в и около Кримск, който е град с население от 57 хил. души. Девет човека са станали жертва на наводненията в курорта Геленджик на брега на Черно море, а двама в пристанището Новоросийск.

Руската телевизия показа хиляди къщи в региона, които са почти напълно заляти, а полицията съобщи, че много от жертвите са възрастни хора, които са спяли в момента на наводнението.

Десетки хора се смятат за изчезнали и има опасения, че броят на жертвите ще се покачи.

Спасителни екипи бяха изпратени от Москва със самолет и хеликоптер. Беше прекратен износът на петрол от пристанището на Новоросийск.

Местният губерантор Александър Ткачов написа в социална мрежа, че в Кримск "става нещо невъобразимо".

Той каза, цитиран от руска агенция, че "никой не може да си спомни подобни наводнения в нашата история. Нищо подобно не се е случвало през последните 70 години".

Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини