7 °C

Стара Загора подкрепи Мишо Кашидов. Фондът за лечение на деца отказа финансова помощ

И Стара Загора се включи в кампанията "Да помогнем на Мишо!". В подкрепа на каузата за продължаване лечението на 5-годишното дете от Асеновград преди ден в града на липите се проведе благотворителен концерт. Събраната сума е в размер на 1 150 лв., съобщи майката Светла Кашидова. Концертът бе организиран от ученици от местната Природоматематическа гимназия "Гео Милев". С искреното желание да са от полза в борбата за здравето на малкия Михаил Кашидов, безвъзмездно пяха млади поп и рап звезди, сред които старозагорката Стела Петрова от "X фактор" и 6-годишната Виктория Налбантова от Казанлък. С дефиле на своите любимци пък се включи клуб "Старозагорско хъски", а Клуб за бойни изкуства "Сенките на Тангра" участва с демонстрации. В подкрепа на Мишо се изявиха и диксиленд "Overground", танцова формация "Настроение" и "Ангелите на Коцето Стил".

На концерта присъства самият Мишо, заедно със семейството си. Те са повече от благодарни на всички, които подкрепят нелеката им кауза.  

Михаил Кашидов е с детска церебрална парализа, лекува се в Израел. Вече е направил 2 курса на лечение, след които има сериозно подобрение. В момента се събира остатъка от сумата за третия курс. Детето трябва да замине за израелската клиника в края на юли. 

Може да помогнете на Мишо с изпращане на SMS с текст DMS MISHO на номер 17 777 (1,20 лв. с ДДС) или на дарителската сметка в "ПроКредит Банк" IBAN BG25 PRCB 9230 1032 0907 11 (в лева), Михаил Иванов Кашидов.

На стената си във Фейсбук певицата Стела Петрова е споделила изживяното от нея по време на концерта в Стара Загора с думите: "Снощи за мен беше една много емоционална и различна вечер...И съм щастлива че бях там...А малкия Мишо е такова слънчице."

Междувремено Светла Кашидова информира, че молбата им за Мишо до Българската Коледа е била препратена към Фонда за лечение на деца и от там са получили отново отказ за финансово подпомагане за лечението.

К.Нешева

Мишо лично присъства на благотворителния концерт в негова подкрепа в Стара Загора.
С майка си Светла, която е неотлъчно до него.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини